Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Interaktív katonazenekari koncert a Balatonnál

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. augusztus 30. 16:45

Az utolsó nyári napokat kihasználva nagyon sok gyermek gyűlt össze augusztus 27-én, szombaton este Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ szökőkútjánál, hogy meghallgassa a Kaposvár Helyőrségi Zenekart. Major András százados, karmester és a zenészek ezért a koncert első részében egy interaktív bemutatóval kedveskedtek nekik.

1596018948

Könnyed és katonás dallamokkal indult szombaton este a Kaposvár Helyőrségi Zenekar koncertje Balatonakarattyán. A Szupercsapat című film zenéje után a Somogyi bakák című katonaindulót hallhatta a közönség.

A Balaton-parti katona-zenekari koncertek sajátossága, hogy kötetlenebbek, mint ahogy a közönség megszokta. Nyaraláskor nem kell az esti mesével ágyba bújni, így ezeken a koncerteken nagyon sok gyermek is részt vesz, akik önfeledten szaladgálnak a zenészek körül, táncolnak a zenékre, vagy éppen csak megállnak egy-egy zenész mellett és elmerülten figyelik, mit csinál.

1596018948

A szombati koncerten ezért nekik is játszott a zenekar. Sőt, Major András százados vezetésével még a hangszerekkel is megismerkedhettek a gyerekek egy-egy mesezene segítségével: a vadászkürtöt például Micimackóval, a harsonát a Mézga családdal, a tenorkürtöt pedig Süsü, a sárkány jól ismert dallamaival. A gyermekeknek szóló blokkot pedig mi más zárhatta le, mint egy rajzfilmsláger-egyveleg.

A gyermekek azonban a koncert második felében sem mentek aludni, hiszen a zenekar olyan világslágerekkel folytatta a műsort, mint az I love you Baby, az It Don’t Mean a Thing, a Sing, sing, sing és az El Cambanchero. A koncert zárásaként pedig indulókat (Előre honvédek, Titanic induló) hallhatott a több száz fős közönség.

1596018948

Fotó: a szerző felvételei