Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iskolák napja az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Szöveg: Patkó Andrea őrmester |  2015. november 15. 9:27

November 11-én szervezték meg az iskolák napját az MH Pápa Bázisrepülőtéren. Az immár hagyományosnak mondható rendezvényen közel 400 gyermek és tanáraik pillanthattak be az alakulat mindennapjaiba.

1596003977

A repülőtérre érkező diákok és óvodások megismerkedhettek a katonai szervezetnél szolgálatot teljesítő tűzoltó autókkal, a reptérkarbantartó szakasz hótolójával, illetve karbantartó gépeivel. A kiállított gépjárműveket kívülről-belülről megszemlélhették, beöltözhettek tűzoltóruhába, így megtapasztalhatták, hogy ezzel bizony nem is olyan könnyű tüzet oltani. Akik bele akartak kóstolni a katonaélet gyakorlati részébe, megpróbálhatták szétszerelni, majd összerakni a bemutatón kiállított, hatástalanított fegyvereket. A C-17-es szállító repülőgépet csak tisztes távolból vehették szemügyre, de a gép méretei így is elkápráztatták a vendégeket.

1596003977

A nap fénypontja az őrkutyás bemutató volt. Mindenki csodálkozva nézte, mennyire fegyelmezetten, gazdájával összhangban dolgozott a kiképzett német juhász kutya.  Vecsei Zsolt törzsőrmester, kiképző elmondta: rengeteg munka, türelem és hosszú idő kell ahhoz, hogy egy kutya ilyen engedelmes és jól képzett legyen.

1596003977

A hangár előtti területen a Mi-24-es felújított helikopter megtekintésével zárult a program.

Fotó: a szerző felvételei

CímkékKatonaSuli