Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlékezés és gyertyagyújtás

Szöveg: Mészáros Károly százados |  2015. november 15. 10:56

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága a Krajczáros Alapítvány koordinálásával november 11-én nemzetközi gyertyagyújtási akciót szervezett a háborúkban elhunyt katonák emlékére. A kezdeményezésnek köszönhetően 11 óra 11 perckor szerte az országban emlékezők tisztelegtek a háborús hősök előtt.

1596003978

Kaposváron, a Hősök temetőjében emlékeztek és gyújtottak mécsest civilek és katonák egyaránt. Az esemény előtt Puskás Béla nyugállományú ezredes idézte fel az első világégés befejezésének napjait, és tartott rövid áttekintést a temető történetéről. Több száz katonasírnál egyszerre lobogtak az emlékezés lángjai, megidézve azokat, akik a legdrágábbat, életüket áldozták hazájukért.

1596003978

A sírkertben az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának teljes személyi állománya megjelent Horváth Jenő őrnagy, központparancsnok vezetésével. A szervezet a megemlékezéseken kívül aktívan vesz részt a temető katonasírjainak gondozásában is. Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred képviseletében Gavlik Péter ezredes, parancsnok és Balogh Ákos főtörzszászlós, az ezred vezénylőzászlósa gyújtotta meg a tisztelet lángját.

1596003979

Fotó: a szerző felvételei