Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét a gyerekeké volt a pápai bázisrepülőtér

Szöveg: Soproni Éva |  2014. október 21. 20:56

Két napra ismét a gyerekek vehették birtokba a pápai bázisrepülőteret: immár ötödik éve, hogy minden tavasszal és ősszel megrendezik az iskolák napját, amelyre természetesen az óvodások közül is szép számmal kapnak meghívást.

1595981132

Október 15-16-án közel 1300 gyereket látott vendégül az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Nehéz Légiszállító Ezred és a Boeing cég helyi állománya. A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei évben már két napos rendezvényen a gyerekek megismerkedhettek a katonák munkájával, eszközeivel és a C-17-es szállítórepülőgéppel is.

Az őr és komendáns századtól Vecsei Zsolt törzsőrmester és Antal Krisztián őrvezető remek kutyabemutatót tartott, de az egészségügyi szolgálat is hasznos ismereteket adott át az érdeklődőknek. A repülésbiztosító század önkéntesei által felújított Mi-24-es helikopter szintén népszerű volt. A hatalmas méretű munkagépeket a támogató század üzembentartó szakaszának katonái mutatták be a repülőtéri tűzoltóautókkal együtt.

1595981132

Az apróságok a C-17-es szállító-repülőgépen tátott szájjal hallgatták Fekete Tamás előadását, aki  nemcsak a gép adatait ismertette, de számtalan érdekességgel is szolgált. A pilótafülkébe való feljutás volt a nap csúcspontja, ahol egy szintén Boeingos kolléga, Horváth Alpár, folyamatosan fogadta a kisebb és nagyobb pilótajelölteket. A Nehéz Légiszállító Ezred katonái szívesen álltak a gyerekek rendelkezésére egy kis angol nyelvleckére.

1595981132
Címkékrepülőtér