Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét diákcsoport járt a Petőfi laktanyában

Szöveg: F. M. |  2016. április 9. 9:39

Ötvenfős diákcsoport érkezett a napokban a budapesti Bocskai István Általános Iskolából az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz (MH BHD), hogy megismerkedjenek az alakulatnál rendszeresített járművekkel, illetve találkozzanak az itt szolgáló katonákkal.

1596011484

Az MH BHD Kiképzési Főnökségének KatonaSuli-részlege által szervezett laktanyai séta első állomása az elmúlt években kialakított díszkert volt. 

A program ezt követően a parancsnoki épületnél folytatódott, ahol a diákokat Faludi Miklós főtörzsőrmester, a KatonaSuli-program koordinátora vezette körbe. 

1596011484

Az alakulótéren az alaki fogásokból kaptak ízelítőt: a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlójának különleges díszelgő csoportja – Révész István törzsőrmester vezetésével – tartott bemutatót a diákoknak, akik ezután – Tóth Sándor főtörzsőrmester jóvoltából – rögtönzött alaki kiképzést kaptak; elsajátíthatták a katonai köszönéseket, valamint a „vigyázz", a „pihenj" és az „oszlopban sorakozó" vezényszavakra történő ténykedést.

Ezt követően, a telephelyen felfedezhették a Támogató Zászlóalj által üzemeltetett tehergépjárműveket és terepjárókat, majd a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység fegyverszobájában megtekinthették a díszelgési feladatok során használt fegyvereket.

1596011484

A csapatmúzeum megtekintését követően Mészáros László alezredes, tábori lelkész várta a diákokat a nemrég felújított imateremben.

„A Bocskai-iskola tanulói nem először jártak az alakulatnál. Bízom benne, hogy minden évben lesznek olyan diákok, akik a felsőbb évesek és a pedagógusok élménybeszámolóinak hatására szeretnének majd eljönni, hogy testközelből megismerjék a laktanyát és a katonai hivatást" – mondta a program végén Faludi Miklós főtörzsőrmester.

1596011485

Fotó: Horniák Dóra