Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét lesz katona-zenekari fesztivál Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Budai Anna |  2013. szeptember 11. 19:30

Szeptember 22-én, vasárnap délután katonazenétől lesz hangos Hódmezővásárhely belvárosa; ekkor rendezik meg ugyanis a VII. Dél-alföldi Katona-zenekari Fesztivált. A program részleteit Kovács István őrnagy, a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar karmestere egy szeptember 11-én megtartott sajtótájékoztatón ismertette.

Látványos bevonulással indul a program 16 órától, a fellépő zenekarok – a Debrecen Helyőrségi Zenekar, a szolnoki Légierő Zenekar és a házigazda hódmezővásárhelyiek − a környező utcákból foglalják el helyüket a Kossuth téren, 16 óra 30 perckor pedig felcsendül a fesztiválfanfár.

1595959822

A program három részből tevődik össze. Kezdésként egy összevont zenekari fellépést hallhatnak az érdeklődők, amelyen az első szám a Szent István-induló lesz. Ezenkívül pedig olyan ismert dallamokat játszanak a katonák, mint Fučík: Gladiátorok bevonulása ésBrahms IV. magyar tánca.

Ezt követően szakalaki bemutatókat tartanak. Az úgynevezett gyepshow-kon a zenekaroknak lehetőségük nyílik bemutatni, hogy mennyire katonásak vagy éppen táncos lábúak. A mozgalmas programot mazsorettcsoportok, zászlóforgatók teszik még színesebbé, látványosabbá.

Zárásként a három zenekar ismét összeáll, így közel százan fognak különböző komoly- és könnyűzenei darabokat játszani. A fesztivál zárásaként, egyfajta keretet adva a rendezvénynek, egyveleg csendül fel Szörényi Levente és Bródy János István a király című rockoperájából.

A szervezők − Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár − minden érdeklődőt szeretettel várnak a Kossuth térre.

1595959822