Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét nem nyilvános, katonai információk szivárogtak ki

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. október 20. 11:22

Demeter Márta tovább folytatja súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő ámokfutását – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes újságíróknak Budapesten október 20-án, szombaton.

1599194935
Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón elmondta: Demeter Márta, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke ismét „egy nem nyilvános, érzékeny katonai információt szivárogtatott ki és hamisított meg", ugyanúgy parlamenti írásbeli kérdésnek álcázva, mint az előzőt. Mint ismeretes, a napokban az LMP-s Demeter Márta azután fordult írásbeli kérdésekkel a honvédelmi miniszterhez és a belügyminiszterhez, hogy egy iratbetekintés során megtudta: egy Ciprusról indult katonai repülőn utazott egy olyan utas is, akiről a neve alapján azt hitte, a miniszterelnök lánya.

A sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára bemutatta az LMP-s képviselőnő által korábban megtekintett dokumentumokat, valamint az írásban feltett kérdéseit, és az arra adott honvédelmi miniszteri választ is. (Ezeket cikkünk alatt olvasóink is megtekinthetik.)

A parlamenti államtitkár hozzátette: Demeter Márta most azt állítja, hogy Maróth Gáspárt indokolatlanul és jogtalanul szállították a honvédség A-319-es repülőgépével. „Nem nyilvános, katonai adatot nyilvánosságra hoz, és meg is hamisítja" – hangsúlyozta Németh Szilárd. Hozzátette: a képviselőnő a hasonló módon szerzett információkkal ugyanúgy járt el, mint a másik esetben. Maróth Gáspár a Magyar Honvédség Nemzeti Fegyverzeti Igazgatójaként, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért felelős kormánybiztosként jogosult igénybe venni a munkáját segítő honvédségi eszközöket. Azonban Maróth Gáspár Demeter Márta állításával ellentétben nem is utazott az említett gépen.

Németh Szilárd kiemelte: mivel Demeter Márta nemzetbiztonsági információkat szivárogtatott ki, ezért maradéktalanul le kell mondania a Honvédelmi és rendészeti bizottságban betöltött tisztségéről és egyúttal parlamenti mandátumáról is.

1599194936
Fotó: Tóth László