Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét segítettek a katonák

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2018. június 8. 13:49

A határvédelmi feladatban részt vevő katonák segítettek egy árokba csúszott kamion kiemelésében.

Magyar Ferenc zászlós Szegedről tartott a Mélykúton lévő tábori ellátópontra, amikor észrevette, hogy az 55-ös főúton hatalmas forgalmi dugó van. Baleset történt, ahol a rendőrök éppen helyszíneltek. Lassított, majd megállt és látta, hogy kollégái már a helyszínen tartózkodnak. Egy zöldséget szállító kamion olyan szerencsétlenül fordult keresztbe a kétsávos úton, hogy hátulja a rakománnyal az árokban volt. 

1599188529

„A rendőrök nem tudták kihúzni a bajba jutott járművet, pedig már traktorral is megpróbálták, a feltorlódott kocsisor viszont egyre nagyobb lett" – elevenítette fel a történteket Magyar zászlós. Ezért kérték a helyszíntől mintegy öt kilométerre található bázisról a katonák segítségét. A rendőrök nem tudhatták, hogy ezen a tábori ellátóponton nemcsak a katonák élelmezési ellátásáról gondoskodnak. A bázis és személyzete egyéb feladatok elvégzésére is be van rendezkedve, többek közt képesek a bajba jutott honvédségi járművek vontatására. A rendőrök – tudtuk nélkül – a közelben lévő legjobb helyre fordultak segítségért.

A helyzet gyors feltérképezése után Magyar Ferenc zászlós, Serbán Tibor zászlós, Karczub János törzsőrmester és Tóth Attila tizedes egy MAN HX típusú műszaki vontató járművel a baleset helyszínére siettek, ahol saját vontatóra emelve kisegítették a bajba jutott kamiont az árokból. Ezzel megszüntették az útzárat a forgalmas 55-ös úton.

1599188529

Fotó: Mozga Pál alezredes és Bajusz Máté hadnagy