Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét találkoztak a Tarna-völgyi huszárok és katonai hagyományőrzők

Szöveg: Pintér Attila őrnagy |  2014. március 4. 17:20

A káli, a kápolnai, a kompolti és a tófalui önkormányzatok közös szervezésében március elsején kilencedik alkalommal rendezték meg a Tarna-völgyi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozót. A nagy sikerű rendezvényre az MH Anyagellátó Raktárbázis káli bázisparancsnokságán szolgálók és dolgozók is meghívást kaptak.

1595967942

A Tarna-völgyi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozóra az MH Anyagellátó Raktárbázis káli bázisparancsnokságának állománya is meghívást kapott

A nagyszabású rendezvénysorozat természetesen nem csupán korhű emlékcsatákból állt, hanem üldözéses csatajelenet és hagyományőrző verseny szemtanúi is lehettek a látogatók. A szervezők még egy korabeli gyakorlópályát is kialakítottak.

Mindezek mellett a hagyományőrzők és a megjelent vendégek megemlékeztek az 1848−49-es forradalom és szabadságharc hadjáratairól, valamint a hősi halott katonákról is.

1595967942

A nagyszabású rendezvényen csatajelenet szemtanúi is lehettek a látogatók

Az esemény rendezői a hagyományőrző verseny szakszerű értékelésére a káli raktárbázis katonáit kérték fel. A négytagú katonai zsűri pontjai alapján a verseny helyezettjei elismeréseket kaptak, amiket a rendezvényt záró bálon vehettek át.

1595967942

Az 1848-49-es szabadságharcban hősi halált halt katonákról is megemlékeztek

Fotó: Sztanek Marianna főtörzsőrmester

Címkékelismerés