Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismételten egyeztetnek az Alaptörvény módosításáról a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2016. április 21. 15:02

Az Alaptörvény módosításához szükséges ötpárti egyeztetés következő fordulóját péntek délelőtt tartják a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében.

Az egyeztetésen már a konkrét normaszövegről tárgyalnak a pártok képviselői, melynek előkészítése során a kormányoldal az ellenzék javaslatait is figyelembe vette. Nem titkolt cél a közös, konszenzuson alapuló megegyezésre törekvés.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter kezdeményezte a parlamenti frakciók vezetőinek tárgyalását. A kormány kész az ésszerű kompromisszumokra a konstruktivitás jegyében és az előremutató megoldások terén, egyben arra kéri az ellenzéki pártok képviselőit, hogy tegyék félre pártpolitikai érdekeiket és vegyenek részt az egyeztetésen.

A kormány terrorizmus elleni akciótervének részeként a Magyar Honvédség felkészített erőinek bevethetőségét a terrorellenes küzdelemben biztosítani kell, amihez szükséges az Alaptörvény módosítása is. Ez a feladat közös érdek, melyre pont azért van szükség, mert terrorveszély-helyzet esetén a honvédség, a jelenlegi szabályozás szerint nem alkalmazható a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében.

(A Honvédelmi Minisztérium közleménye)