Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Isten közelében

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2018. június 29. 14:09

Főszezon időszakában szentmisére, istentiszteletre várják a vendégeket vasárnaponként Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében a Katolikus és a Protestáns Tábori Püspökség lelkészei. Az idei első istentiszteletet június 24-én Szabó György alezredes, református tábori lelkész tartotta.

Egy, korunkban nagyon aktuális, a mai emberhez is szóló példázatot, a tékozló fiú történetét elevenítette fel az idei első főszezoni istentiszteleten vasárnap délelőtt Szabó György alezredes, református tábori lelkész. Kiemelte: „kétezer év elteltével ma is érvényes ránk, azokra, akik elhagyták az „atyai házat", az Istent. A történetből pedig kiderül, hogy Isten egyformán szereti minden gyermekét. Azt is, aki most nincs itt közöttünk, ebben a közösségben, aki nem hallgatja az Ő igéjét, aki nem imádkozik velünk együtt – ugyanúgy szereti a mindenható Isten, aki minden elveszett gyermekéért ugyanúgy aggódik."

1599189737

Hozzátette: Isten a Szentírásban megadta nekünk azokat az „útjelző táblákat", amelyek segítenek abban, hogy ne vesszünk el, mint a tékozló fiú. „Sokszor ezeket figyelmen kívül hagyjuk, de a bajban mindig visszatérünk Hozzá, és mindig van visszaút, mert Ő visszavár bennünket." De Isten nem azt várja tőlünk, hogy csak a bajban jusson eszünkbe, hanem azt, hogy hűséges tanítványai legyünk, hogy akkor is hozzá forduljunk, amikor boldogok vagyunk. „Akkor is, amikor minden rendben megy az életemben, adjak hálát az Istennek, és köszönjem meg mindazt, amivel megáldott engem. Napomat úgy kezdjem, hogy imára kulcsolom a kezemet és azt mondom: Uram, köszönöm az új napot! Mert Isten mindezt látja, és Jézus azért mondta ezt a példázatot, hogy megértsük: Isten minden embert visszavár, még ha hátat is fordítottak Neki" – zárta igehirdetését Szabó György alezredes.

Balatonakarattyán évek óta hagyomány, hogy nyaranta a HM Tábori Lelkészi Szolgálat katolikus és protestáns tábori lelkészei szentmisét, illetve istentiszteletet tartanak az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban nyaraló katonáknak és honvédségi dolgozóknak. Augusztus végéig minden vasárnap reggel 9 órakor várják a híveket a Honvéd Üdülő imatermében.

Fotó: a szerző felvétele