Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Legyenek büszkék arra, hogy katonák!”

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2018. június 29. 11:41

Az MH Altiszti Akadémia nappali altisztképzésén részt vevő honvéd altisztjelöltjeinek tartott fórumbeszélgetést Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök július 28-án, csütörtökön, Szentendrén.

1599189736
A rendezvényen részt vett Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsoka, Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, valamint Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

„A magyar altiszt a honvédség gerince: rendelkezik tudással, komoly szakmai tapasztalattal és jó kiállású. Önök, mint a Magyar Honvédség leendő altiszti karának tagjai, ifjú őrmesterként katonákat fognak vezetni. Tudom, hogy képesek erre, hogy ezt a feladatot kiválóan fogják ellátni. A 21. század kihívásainak és elvárásainak megfelelően fejlődő és átalakuló Magyar Honvédség épít az altisztekre, hiszen önök képviselik a magyar haderőt itthon és külföldön egyaránt" – mondta Korom Ferenc altábornagy.

1599189736

A vezérkarfőnök zárásként kiemelte: „Legyenek büszkék arra, hogy magyar katonák, arra, hogy magyar altisztek!"

Az esemény részeként a honvéd altisztjelöltek lehetőséget kaptak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel, amelyekre a vezérkarfőnök válaszolt.

1599189736

Fotó: a szerző felvételei