Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Januárban ismét Doni Hősök Emléktúra!

Szöveg: Snoj Péter |  2016. január 6. 7:21

Egyre népszerűbb a hagyományos, minden év januárjában megrendezett Doni Hősök Emléktúra. Ahogy az eddigi években, úgy idén, a tizenhatodik alkalommal is lesznek újdonságok a menet végrehajtása során.

1596006660

A minden évben egyre több résztvevő érdeklődőt magával ragadó Doni Hősök Emléktúra tavaly már  háromszáznál is több katona és civil jelentkezett. És idén sem lesz ez másképp! Jásdi Balázstól, az emléktúra főszervezőjétől megtudtuk: az előrejelzések alapján már kijelenthető, hogy idén is 300 felett lesz a résztvevők létszáma.

Az idei, január 28-30. közötti emléktúra különlegessége, hogy először szervezik úgy, hogy egyszerre öt különálló szakasz-szintű alegység, öt különböző útvonalon teljesíti a túrát.

1596006660

Az első szakasz Gyermely és Tardos, a második Zemplén és Sátoraljaújhely, a harmadik Debrecen és Hajdúhadház, a negyedik Bélapátfalva és Eger között, az ötödik pedig Békéscsaba térségében menetel majd.
Mindegyik szakaszban más-más egyenruhásokkal találkozhatunk. Míg az első menetoszlopban főként katonai hagyományőrzők teljesítik a kijelölt távolságot, a második csoportban hivatásos katonák és önkéntes műveleti és védelmi tartalékosok lesznek. A harmadik szakaszban a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai menetelnek. A negyedik és ötödik szakaszokban pedig diákok, a Magyar Tartalékosok Szövetsége tagjai, valamint francia, német és olasz bajtársi szervezetek tagjai vesznek részt a túrán – mondta Jásdi Balázs.

A XVI. Doni Hősök Emléktúra fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

1596006660

Fotó: a szerző archív felvételei