Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járőrtípusú menetgyakorlat

Szöveg: Mátyás Andrea |  2015. június 30. 14:27

Alegységkötelékben hajtottak végre 20 kilométeres járőrtípusú menetgyakorlatot a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái a napokban a Magyar Honvédség központi gyakorlóterén.

1595996505

A székesfehérvári ezred állománya négy csoportra osztva, rohamsisakban, drótakadály alatt kúszva teljesített a leküzdendő műszaki feladatokat, az egészségügyi alapismeretekkel megfűszerezett sebesültszállítást, továbbá rajtaütést a bunkerben található ellenségen, az erődítmény elfoglalását begyakorló kézigránátdobással, valamint a nem kis terepgyakorlatot igénylő sziklamászást.

1595996505

Természetesen nem maradhatott ki a missziós bemeneti követelményekre irányuló tesztlapok kitöltése, az ellátó pontok megépítése, továbbá a tereptani feladatok megoldása sem, illetve számos túlélési technikát is gyakoroltak.

1595996506

A résztvevők kedvezőtlen időjárási körülmények között, de festői tájakon, egymást segítve, elszántan teljesítették az összetett és összehangolt, mindennapi feladatoktól eltérő kihívásokat. A húsz kilométert időre, sikeresen és balesetmentesen teljesítette minden csapat – mondta Megtért István alezredes, az alakulat törzsfőnöke az értékelő- és tapasztalat feldolgozó értekezletén.

1595996506


Fotó: Bödő Viktória
és Bódás Edina százados