Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Jó reggelt, kadétok!”

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. augusztus 29. 9:17

„Legyetek büszkék arra, hogy elsőként nyerhettetek felvételt az újonnan indult honvéd kadét ágazati szakképzésbe. Ez a tény már önmagában erőt kell, hogy adjon” – hangsúlyozta Apáti Zoltán dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség csoportfőnöke a speciális „Békatábor” megnyitóján, augusztus 28-án, hétfőn, Pákozdon.

Mint ismeretes, a 2017/2018-as tanévtől kezdve két szakgimnáziumban indul útjára a honvéd kadét ágazati szakképzés. Még mielőtt a tanulók beülnének az iskolapadba, a Honvéd Vezérkar háromnapos, úgynevezett „Békatábort" szervezett számukra – mégpedig illusztris helyszínen, a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP).

1596037912

A tábor első napján, a hivatalos megnyitón persze a diákok még nem ismerték pontosan az ilyenkor szokásos alaki fogásokat, de ahogyan beszédében Apáti Zoltán dandártábornok megjegyezte: a következő napok nemcsak élményekben, de új tapasztalatokban is gazdagok lesznek.

1596037912

„Amolyan csapatépítő tréningnek is szánjuk ezt a tábort, melynek során bepillantást nyerhettek a katonaélet mindennapjaiba. Később pedig reméljük, hogy minél többen választjátok majd valamilyen formában hivatásotoknak a katonai pályát" – fogalmazott a dandártábornok. Hozzátette: már több másik iskola is jelezte, hogy szeretne csatlakozni ehhez az ágazati szakképzéshez.

1596037912

A budapesti és szekszárdi diákok az elkövetkezendő napokban nemcsak a KEMPP 2011-ben útjára indult, „Hazafiság iskolája" programját járják majd ki, hanem változatos programokon keresztül megismerkednek a régió nevezetességeivel is.

1596037913


Fotó: a szerző felvételei