Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jó ügyért futottak

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. június 7. 19:51

Szívet melengető és példaértékű összefogás valósult meg június 5-én, vasárnap Balatonkenesén, ahol jótékonysági futóversenyt szerveztek egy 13 éves leukémiás kislány gyógyulásáért. Az „Anna Maraton” felnőtt távját az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) katonáinak egy része egyenruhában teljesítette, az alakulat pedig ajándékcsomagokkal is támogatta a rendezvényt.

1596014745

Megtelt a balatonkenesei Széchenyi Park vasárnap délelőtt gyerekekkel, felnőttekkel, szülőkkel és nagyszülőkkel, akiket mind egy cél vezérelt: egy 13 éves kislányt támogatni, aki egy komoly betegséggel, a leukémiával vette fel a harcot. A kezelések felén már túl van, de ő és családja még mindig nagy út előtt áll.

Néhány segíteni akaró, jólelkű emberben megfogalmazódott az „Anna Maraton" ötlete, s el is kezdődött a szervezés az interneten. A felhívásra az egész város megmozdult. Egy rendezvényszervező iroda például a hangosítást ajánlotta fel, az óvoda csillámtetoválást és lufikat, a játszóház gyerekfoglalkoztatót, majd jöttek sorban a felajánlások a helyi cégektől, üzletektől, lakosoktól. Volt, aki a frissítőpontokhoz hozta az ásványvizet, a pékség kenyeret adott, más zsírt, szalámit és lilahagymát, hogy a gyerekeket legyen mivel megkínálni a verseny után, a boltok müzlit és banánt, egy másik cég gumicukrot. A tombolára is folyamatosan érkeztek a felajánlások; az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ öt ajándékcsomagot állított össze e célra.

1596014745

Minden korosztályt vártak a futásra: az óvodások 200 métert, az alsó tagozatosok 460 métert, a felső tagozatosok 920 métert teljesítettek, a felnőttek pedig választhattak a 2,5 és az 5 kilométeres táv között. Előírt nevezési díj nem volt, a szervezők a futókra bízták, mennyivel járulnak hozzá a kislány gyógykezeléséhez.

Az MH RKKK állományából hat katona állt rajthoz a maratonon: Békési Éva őrnagy, Hatvani Szabolcs őrnagy, Pandur János százados, Bene Viktória százados, Szilágyi Enikő hadnagy és Buda Tamás Gábor hadnagy, közülük négyen egyenruhában teljesítették a távot. A csapat azonban nemcsak hat főből állt, hiszen a katonák gyermekei is indultak a versenyen, sőt, egy „Füles" névre hallgató magyar vizsla is erősítette a mezőnyt – ő persze rajtszám nélkül, de így is minden gyermek rokonszenvét elnyerte. A katonáknak a célba érkezés után Vadon János rádiós műsorvezető gratulált, aki szintén lefutotta a távot.

1596014746

A vasárnapi rendezvényen 283-an álltak rajthoz, s a nevezők 946 500 forinttal járultak hozzá Anna gyógykezeléséhez.


Fotó: a szerző felvételei