Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jó úton jár a Honvédüdülő

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2019. március 27. 8:41

Kétszeresen is különleges értékelő-feladatszabó értekezletet tartottak Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK), március 26-án, kedden.

1599200549
A rendezvényt egyrészt azért nevezhetjük különlegesnek, mert a központ fő feladatköre – az üdültetés és a rekreáció – merőben eltér a haderő többi alakulatáétól. Másrészt pedig azért, mert az értekezleten Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke – a parancsnoki országjárás keretében – tájékoztatta az itt szolgálókat és dolgozókat a Honvédelmi Minisztérium, valamint a parancsnokság szerkezeti felépítéséről, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, illetve az általános érdeklődésre számot tartó aktualitásokról is.

1599200549

Az altábornagy a balatonakarattyai központ elmúlt hároméves működését értékelve kiemelte: Piros Ottó ezredes, parancsnok irányításával a Honvédüdülő „jó úton jár". Hozzátette: igen régen történt már ilyen rövid idő alatt ilyen szintű fejlődés, mind a szolgáltatások, mind az infrastruktúra terén. Mihócza Zoltán altábornagy elmondta: az üdülő roppant fontos a hadsereg számára, példaértékű az itt folyó csapatmunka, a kilencven százalék feletti feltöltöttség pedig biztosítja a mindennapi feladatok magas színvonalú ellátását.

Piros Ottó ezredes – általánosságban „jóra" értékelve a tavalyi esztendő munkáját – részletesen szólt az egyes részlegek munkájáról és a velük szemben támasztott elvárásokról. Mint mondta: kiemelt feladat többek között az üdülővendégek ellátásának maximális biztosítása, a felújítások folytatása, és a színvonalas rendezvények szervezése, lebonyolítása. Mindez 2019-ben is folytatódni fog, miközben hangsúly helyeződik a megfelelő szervezeti kohézióra, a csapatmunkára és a sikerességbe vetett hitre is.

1599200550

Mihócza Zoltán altábornagy tájékoztatójában elmondta: a Magyar Honvédség parancsnokának feltett szándéka, hogy a parancsnoki országjárás keretében eljussanak minden alakulathoz. A cél: mindenki ismerje meg a haderőben már bekövetkezett és a küszöbön álló változásokat. Mint mondta: a haza védelme minden állampolgár feladata és úgy érzi, ezzel kapcsolatban „megmozdult valami" az országban, sokan érdeklődnek a honvédelem iránt, ami már csak az önkéntes tartalékosok több mint 8000-es létszámán is pontosan lemérhető.

1599200550

Fotó: a szerző felvételei