Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jószívű radarosok

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2013. február 23. 8:02

Százötvenezer forinttal járult hozzá az MH 54. Veszprém Radarezred a megyében működő Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány munkájához. Az adományról szóló okiratot Vörös Zoltán okleveles mérnök alezredes, az ezred megbízott parancsnoka a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán adta át dr. Szabó Évának, az alapítvány kuratóriuma elnökének február 22-én.

A február elején megrendezett, hagyományos radarbálon a résztvevők döntő többsége úgy döntött: a tavalyi év után idén is jótékony célra, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára ajánlják fel a bál bevételét.
Az alapítvány 2002 óta végzi Veszprém megyében az újszülöttek, koraszülöttek mentését. Saját rohamkocsival, speciális felszereléssel és személyzettel állandó készenlétet és ellátást biztosít az év minden napján. (Akárcsak speciális technikai eszközeivel és kiképzett állományával maga a radarezred…)

1595949667

„Számunkra ez nagyon sok pénz, köszönjük szépen az ezred állományának" – fogalmazott az átadás után dr. Szabó Éva.

Magyarországon a koraszülések aránya évek óta 8-10 százalék körül mozog. Azoknak a kisbabáknak, akik a természetes kilenc hónap előtt jönnek a világra, szó szerint életbevágóan fontos, hogy megfelelő körülmények között kapjanak ellátást.

„Lányom születésekor nagyon nehéz időszakot éltünk át. De már az első pillanatokban megnyugvással töltött el bennünket, hogy szakmailag és emberileg is jó kezek irányították sorsunkat, és végül egy makkegészséges kisembert kaptunk kezeink közé". A fenti mondatok Ladányi Tamás asztrofotóstól származnak – neki és feleségének is a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány nyújtott segítséget.

1595949667

Fotó: a szerző felvételei