Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági katonazenekari fesztivált rendeztek

Szöveg: Tordai Kamilla |  2019. február 11. 18:01

A németországi Ulmban megrendezett jótékonysági katonazenekari fesztiválon vett részt a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának rézfúvós kvintettje. A zenészeket Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese is köszöntötte.

1599198790
A hódmezővásárhelyi együttes magyar dallamokkal színesítette a fesztivál repertoárját. A résztvevők meghallgathatták Kodály Zoltán és Farkas Ferenc ismertebb műveit, de az amerikai dixieland zenéjéből is ízelítőt kaptak.

A zenei fesztivál végén az összevont osztrák és német zenekarban helyet kaptak a magyar zenészek is, és együtt játszották el Brahms ötödik magyar táncát, valamint német illetve osztrák tradicionális indulókat.

„Számos zenei élménnyel gazdagodtunk. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen – a katonazene világában – kiemelkedő eseményen mi képviselhettük a Magyar Honvédséget. Remélem lesz még lehetőségünk a következő években is részt venni a fesztiválon, hiszen mindig van mit tanulni a különböző nemzetek katonazenészeitől" – hangsúlyozta Pakó Attila zászlós, a kvintett harsonása.

1599198790
Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar