Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőd a tét

Szöveg: Galambos Sándor |  2016. november 13. 19:14

Pályaválasztási kiállításon népszerűsítették a katonai életpályát az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársai. A „Jövőd a tét” elnevezésű rendezvényen, november 11-én és 12-én – szüleikkel, tanáraikkal – mintegy ötezer általános és középiskolás diák járta végig a Messzi István Sportcsarnokban kialakított standokat.

1596023130

Sok fiatal érdeklődik a katonai pálya iránt Bács-Kiskun megyében. Ezt a most tizenhatodik alkalommal megrendezett, a nyolcadikosok továbbtanulását segítő kecskeméti pályaválasztási kiállításon tapasztaltak is alátámasztották. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által szervezett rendezvényen Gáldonyi Sándor százados, Bezerédi László törzszászlós és Kollár Ernő főtörzsőrmester válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai elmondták: a nyolcadikosok elsősorban a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba történő jelentkezés feltételeire, a felvételi követelményekre és az ott folyó képzésre voltak kíváncsiak. A gyerekek közül sokan elmondták, hogy azért akarnak Debrecenben tanulni, mert a suli elvégzése után katonák szeretnének lenni.

Bár a kiállítás elsősorban az általános iskolák végzős diákjainak szólt, a szervezők az idősebbekre is gondoltak: olyan cégeket is meghívtak, amelyek felnőttek részére kínáltak munkalehetőséget.

A toborzóiroda asztalánál is sok fiatalember állt meg egy kis beszélgetésre. Legtöbbjüket az önkéntes műveleti tartalékos, valamint a szerződéses katonai szolgálat feltételei érdekelték, néhányan pedig az MH Altiszti Akadémiára és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezőkkel szembeni elvárásokról is részletes tájékoztatást kértek.

1596023130

Fotó: a szerző felvétele

CímkékKatonaSuli