Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőre ugyanitt

Szöveg: Singer Éva törzsőrmester |  2014. szeptember 23. 19:02

Szeptember 21-én, vasárnap délelőtt, a kellemes őszi napsütésben sokan összegyűltek a Vörösmarty téren, hogy meghallgassák az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekarának műsorát. A turisták és a korzózó pestiek nagy tapssal jutalmazták a zeneszámokat, a gyerekek pedig táncoltak vagy tátott szájjal csodálták az egyenruhás zenészeket.

1595979372

A fővárosi önkormányzat és a dandár megállapodása alapján májustól szeptemberig két helyszínen: a Szent István téren és a Vörösmarty téren adott zenés műsort az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Budapesti Helyőrség Zenekara.

1595979372

A zenészek a honvédséget népszerűsítették, a főváros turisztikai palettáján pedig érdekes színfolt volt a katonazenekarok műsora. A külföldiek ízelítőt kaphattak a hagyományos magyar zenékből; játszottak indulókat, csárdást, palotást, operettrészleteket.

A programsorozathoz az idei nyár kiszámíthatatlan időjárása is kegyes volt, minden alkalommal verőfényes napsütésben kápráztatták el a nagyközönséget a zenészek.

1595979372

Fotók: a szerző felvételei

Címkékkatonazene