Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jubileumi adventi hangverseny Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2017. december 6. 14:55

Huszonötödik alkalommal rendezte meg adventi hangversenyét az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Székesfehérváron, a Szent István-bazilikában, advent első vasárnapján.

1596042083

A hangverseny a katonai szervezet és a Székesfehérvári Egyházmegye közös rendezvénye, amely a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye. Az ünnepi koncertet megtisztelte jelenlétével Spányi Antal, a székesfehérvári egyházmegye megyéspüspöke, Huszár János altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város, illetve a Fejér Megyei Közgyűlés, a történelmi egyházak, a fegyveres testületek és a társadalmi szervezetek képviselői. A meghívott vendégeken túl több száz érdeklődő látogatott el a hangversenyre.

1596042083

Spányi Antal megyéspüspök beszédében megosztotta az adventtel kapcsolatos gondolatait, és megemlékezett az ünnep idején családjuktól távol szolgálatot teljesítő katonáinkról is.

A hangverseny ünnepi hangulatához a Fricsay-díjas Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar mellett több művész is hozzájárult. A Prima Primissima-díjas Honvéd Férfikar mellett a műsorban közreműködtek Jónás Krisztina, Radics Éva, Alberto Gonzalez őrnagy énekesek, Riederauer Richárd karnagy, illetve Tóth Marcell zongoraművész.

A hangverseny utolsó szakaszában a Kodály Zoltán Általános Iskola Kicsinyek Kórusa volt a főszereplő – Nyárs Annamária karnagy vezetésével.

1596042084

A koncert végén Ruff Tamás őrnagy, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karnagya köszönetet mondott a vendégeknek.

1596042084

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra