Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alakulatoknál is járt a Mikulás

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. december 6. 16:02

Az elmúlt napokban a Magyar Honvédség számos alakulatához látogatott el a Mikulás – a gyerekek legnagyobb örömére. (Folyamatosan frissülő cikkünkben a kommunikációs tisztektől kapott tudósításokat közöljük.)

Szentendre

Ahogy minden évben, idén is ajándékot vitt a Mikulás az MH Altiszti Akadémia állományában szolgáló katonák és közalkalmazottak gyermekeinek. Az alakulat színháztermében a Görbetükör társulat Ajándékot küld a Mikulás című mesés interaktív bábjátékát nézték meg a gyerekek, majd az előadás végén megérkezett a Télapó.

1596042085

Szöveg és fotó: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy

* * *


Budapest – báró Hazai Samu laktanya

Több mint 30 kisgyermek várta izgatottan a Mikulás érkezését a báró Hazai Samu laktanyában december 8-án. A lelkes gyermeksereget az MH Logisztikai Központ, az MH Katonai Közlekedési Központ és a HM Védelemgazdasági Hivatal (Infrastrukturális Igazgatóság) dolgozóinak csemetéi alkották: a pár hónapos kisbabától, egészen a tizenkét éves korúig.

1596042085

A gyerekek rajzoltak, színeztek, festettek; gyurmából figurákat alkottak; puzzle-t raktak ki, valamint különböző ügyességi és szellemi játékokban vettek részt majd nagy örömmel és hangos énekszóval fogadták a Télapót, aki elmondta, hogy azért nem hozott magával krampuszt, mert úgy ítélte meg, hogy a társaságban mindenki jó gyermek volt idén, és a krampusznak a csintalan gyermekeknél van dolga. A tele puttonyból mindenki számára előkerült a piros csomag, és kíváncsian bontogatták az ajándékokat.

A Mikulás meglepetésvendéggel is kedveskedett a gyerkőcöknek és szüleiknek egy nagyszerű művész személyében: ismerős gyermekslágerek, mikulási és karácsonyi dalok csendültek fel Patakfalvy László zenés-énekes produkciójában.

1596042085

Szöveg: Hegedüs Anita
Fotó: Vizeli Zoltán zászlós


* * *


Tata

Ebben az évben is megérkezett a Mikulás az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz, és az előző esztendőhöz hasonlóan most is izgalmas műsor várta a kicsiket és a nagyokat. 

1596042086

A Hahota Gyermek Színház színészei az Oszi, és a Boszi és a Mikulás című darabot adták elő, amiben Boszi, a boszorkány elvarázsolja a Mikulást, hogy csak a rossz gyerekeknek vigyen idén ajándékot. Egyedül Oszi, a krampusz tud a varázslat alól mentesülni, s a gyerekek segítségével visszavarázsolja a Mikulást, majd elkergetik a boszorkányt.

Idén több mint 60 gyermek vett részt az ünnepségen. A műsor végén a Mikulás ajándékcsomagot adott minden gyereknek.

1596042086

Szöveg és fotó: Kapás Viktor István hadnagy

* * *

Veszprém

A fehérszakállú idén mintegy 170 gyermeket ajándékozott meg Veszprémben, ahol több honvédelmi és rendvédelmi szervezet dolgozóinak gyermekei közösen várták őt.

1596042086

A három veszprémi alakulat mellett a Veszprém Megyei Büntetésvégrehajtási Intézet is csatlakozott, hogy gyermekeik közösen találkozhassanak a Mikulással. A kisebbek várakozás közben játszóházban mulathatták az időt, ahol a különböző játékok mellett arcfestés része volt a szórakozásnak. Ők itt találkozhattak a fehérszakállúval, miközben az idősebbek a Csipkerózsika című zenés-táncos mesejátékot tekinthették meg a Magyar Nemzeti Táncszínház előadásában.

A mesét követően a színházterembe is megérkezett a várva várt vendég, aki azokról a gyermekekről is gondoskodott, akiknek a szülei éppen misszióban teljesítenek szolgálatot.

Szöveg és fotó: Péter Gergely hadnagy

Címkékünnepség