Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadétavatás és ünnepélyes fogadalomtétel

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Koncsek Barna zászlós |  2019. szeptember 9. 6:16

Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium honvéd kadét képzésének első évfolyamát avatták fel szeptember 4-én, szerdán Kaposváron.

1596067673

Az ünnepélyes tanévnyitón részt vett Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellára, Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint Szita Károly, Kaposvár város polgármestere is, aki támogatásáról biztosította a diákokat.

Ezzel az eseménnyel indult útjára Kaposváron a honvéd kadét képzés, amely során az itt tanuló diákok megismerkednek a honvédelemmel és a katonai pályával. A négy éves képzés után a fiatalok felvételizhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, az Acélkocka altisztképzési programba, vagy jelentkezhetnek a Magyar Honvédség szerződéses állományába.

1596067674

A tanulók évfolyamjelzőiket a fogadalomtétel után Sipos Antal ezredestől, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnokától vehették át, így hivatalosan is Eötvös-kadétokká váltak.

A honvéd kadét oktatási rendszer olyan biztos alapot, stabil tudást ad a jelentkezőknek, amellyel a későbbiekben könnyedén megállják majd a helyüket a Magyar Honvédség kötelékében. A nevelőtestület tagjai közül többen önkéntes tartalékos katonák, valamint óraadóként az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 44. Adorján József Területvédelmi Zászlóalj katonái is részt vesznek az oktatásban.

1596067674