Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kalózok a Tiszán – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. szeptember 6. 11:18

Látványos bemutatóval készültek az augusztus huszadikai városi ünnepségre a szolnoki katonák. Az utolsó pillanatban viszont alaposan át kellett írniuk a show forgatókönyvét. A repülés biztonságát veszélyeztető időjárási körülmények miatt ugyanis a helikopterek nem kaptak felszállási engedélyt.

1595999742
Idén is együtt tisztelgett Szent István királyunk emléke előtt Szolnok városa a katonáival.

A helyőrségben állomásozó alakulatok, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis, az MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj és az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonái – csakúgy, mint a korábbi években – most is dinamikus bemutatóval készültek az ünnepre, rajtaütést kellett végrehajtanunk.

„Párszor ugyan gyakoroltunk a forgatókönyv alapján, de különösebben nem kellett készülnünk augusztus huszadikára. Az ehhez hasonló feladat a tisztek és az altisztek számára rutin jellegű tevékenység, és már újoncaink is a készség szintjén képesek tevékenykedni az ilyen helyzetekben. A bemutató minden egyes mozzanata ugyanis nálunk a napi kiképzés szerves részét képezi" – foglalta össze a felkészülés tapasztalatait Kiss Balázs főhadnagy, a 88-asok szakaszparancsnoka.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 11-én, pénteken megjelenő számában!)