Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi adományt szállított a Közlekedési Központ

Szöveg: Hegedüs Anita |  2014. december 20. 9:58

Az MH Katonai Közlekedési Központ egyik kiemelt, közúti szállítási feladatának tekintette idén decemberben a karácsonyi adományok eljuttatását a Heim Pál Gyermekkórház részére. Mesekönyvek, kisautók, plüssállatok, társasjátékok várják jövő januárban az új épületszárnyba költöző Onkológiai Osztály kis betegeit.

1595984765

A jótékonysági akció meghirdetése után a Közlekedési Központ katonái lelkesen gyűjtötték össze a gyerekeik által jó szívvel felajánlott játékokat az elmúlt egy hónapban. Az állomány − főként az ünnepek közeledtével − fontosnak tartja a segítségnyújtást, és azt, hogy mosolyt csalhatnak a gyógyuló gyermekek arcára.

A Heim Pál Gyermekkórház vezetése örömmel fogadta az adományokat, különösképpen örültek annak, hogy az új épületben működő Onkológiai Osztály még üres polcai és szekrényei megteltek játékokkal.
Az Onkológiai Osztályon lévő gyermekeket igazi meglepetésként fogja érni ez az utókarácsonyi ajándék, hiszen ők 2015. január 15-től veszik birtokba az új helyüket.
A tucatnyi táskába került adományt Mogyorósi József ezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ parancsnoka és kollégái adták át a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosának, dr. Nagy Anikónak, valamint a gazdasági igazgatónak, Palócz Norbertnek.

1595984765

„Az idén már nem először volt ilyen alakulatszintű összefogás, hiszen kupakgyűjtéssel segítettünk egy beteg kislánynak, a többi katonai alakulathoz hasonlóan. Most a vártnál is több játék gyűlt össze, amivel a gyerekek kikapcsolódással tölthetik el mindennapjaikat a kórház falai között. Jó érzéssel tölt el minket, hogy örömet szerezhetünk a gyermekeknek ezzel a szép kezdeményezéssel, valamint reméljük, kicsit segíthetünk nekik abban, hogy megfeledkezzenek problémáikról, és mihamarabbi gyógyulást kívánunk nekik" − mondta el az ezredes.

1595984765

Fotók: a szerző felvételei