Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katasztrófavédelmi vetélkedő Pétfürdőn

Szöveg: Németh Viktória (MH BHK) |  2016. április 8. 11:20

Immáron kilencedik alkalommal szervezi meg Járási Rendvédelmi Diákvetélkedőjét a pétfürdői polgárőrség. Az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) részvételével tartott megyei szintű verseny egyik középdöntőjét Pétfürdőn rendezték.

A honvédségi standnál az általános és középiskolás csapatok előadás keretében ismerkedhettek meg a várpalotai alakulat felépítésével és feladataival.

1596011473

A program első felében Kopasz Csaba hadnagy tartott rövid bemutatót, majd a fiatalok a kijelölt állomáshelyen megismerkedhettek a lőtér veszélyforrásaival is. Ebben György Dávid hadnagy volt a segítségükre, aki hatástalanított tüzérségi, illetve gyalogsági eszközökkel is szemléltette prezentációját. A diákok aztán tesztlap kitöltésével bizonyították tudásukat, mely olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a csapatok közötti versengés kimenetelét csupán egy plusz kérdéssel tudták eldönteni az előadók.
A fiatalok nagyon felkészülten érkeztek a megmérettetésre, valamint nagy érdeklődést mutattak a téma iránt.

1596011473

Az MH BHK különdíjasa egy várpalotai csapat lett – a tagok serleggel, emléklapokkal és ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak.
A versenyen a Magyar Honvédség és a szervező polgárőrség mellett a katasztrófavédelem, a Vöröskereszt, a rendőrség és a tűzoltóság is képviseltette magát.

Fotó: Pintér László (MH BHK)

CímkékKatonaSuli