Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai hagyományőrzők a veszélyhelyzetben

Szöveg: T. G. | Fotó: Muha Lajos alezredes, Orosz Krisztina őrnagy, Irsay-Nagy Dénes, Magyar Gusztáv hadnagy, Antal József, Székely Zsófia és a szerző |  2020. május 26. 17:32

A járványügyi veszélyhelyzet egyik következménye, hogy a nyilvános rendezvényeket egy ideig még egyáltalán nem vagy csak korlátozásokkal lehet megtartani. Mindez a katonai hagyományőrzők erre az évre tervezett programjait is érinti.

A Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalogdandár tagjai ugyanakkor bizonyították: ilyenkor is lehet mit tenni, és nemcsak a felszerelés tökéletesítése, bővítése terén, hanem a közösség szolgálatában is.

A csapatok tagjai – akár hivatásbeli kötelességből, akár önkéntesen – részt vettek és jelenleg is részt vesznek a védekezésben.  Van, aki Honvédelmi Irányító Törzsben teljesít szolgálatot – egy olyan vállalat működését segítve, ahol az ügyvezető is hagyományőrző -, míg mások a Honvédelmi Minisztériumban végzik feladataikat. A hagyományőrző egészségügyiek pedig vagy ténylegesen az egészségügyben szolgálnak vagy  önkéntesként tevékenykednek.

Az alábbi fotósorozat őket örökíti meg. Természetesen önmagukat nem tudták megtagadni, így egy-egy hagyományőrző elemet csempésztek a képekbe.

GALÉRIA