Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai könyvek az Ünnepi Könyvhéten

Szöveg: Takács Vivien |  2014. június 14. 7:07

Farkas Bertalan is dedikált a Zrínyi Kiadó standjánál a 85. alkalommal megrendezett Ünnepi Könyvhéten Budapesten, a Vörösmarty téren június 13-án, pénteken.

1595973688

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése június 12−16-a között, immáron 85. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet és hozzá kapcsolódóan a 13. Gyermekkönyvnapokat Budapesten és vidéki helyszíneken.

„Nagyon népszerű az első világháború századik évfordulója miatt »A Kárpátok hágóin át Galíciába – Útikönyv az első világháború magyar emlékeit keresőknek« című könyv, továbbá sikernek örvend a »Kis magyar hadtörténet« és a hadsegélyező kártya is." − mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Győr Edina, a kiadó terjesztési munkatársa. Hozzátette: a teljes készlet mellett ma reggel érkezett meg a legfrissebb kiadvány, Szabó Pál József Radarokkal a lopakodók ellen címmel. A könyv a magyar katonai légtérellenőrző radarrendszer 1917 és 2014 közötti történetét mutatja be.

1595973688

A magyar repülő- és űrorvostan története című könyvet Farkas Bertalan dandártábornok, kutató, űrhajós dedikálta a Zrínyi Kiadó standján péntek délután. A könyv felvázolja kezdetektől napjainkig a magyar repülő- és űrorvostan történetét.

Az űrhajós a honvedelem.hu kérdésére elmondta, hogy amikor 1978. december 16-án „kihirdették az ítéletet", nagyon boldog volt, de ugyanakkor nagy felelősséget is jelentett számára. „Olimpiai és világbajnokainkból, kiváló, elismert színészeinkből rengeteg van, de a magyar történelemben elsőként megjelenni egy olyan helyen, ahol még magyar nem járt, az hatalmas felelősséggel jár" − mondta. Hozzátette: óriási megtiszteltetés volt számára, hogy Valerij Kubaszov orosz űrhajós lett a parancsnoka.

A dandártábornok elárulta, hogy az űrállomásról mesét mondott a gyerekeknek. „Felvittem a tévémacit, beöltöztettük szkafanderbe, és elmeséltem, hogy került ő az űrbe, amely tulajdonképpen az én űrbe vezető utam volt" – mondta mosolyogva Farkas Bertalan.

1595973689

Vasárnap Hermann Róbert, a »Kis magyar hadtörténet«, illetve Siposné Dr. Kecskeméthy Klára »A Ludovika« című könyv szerzője fog dedikálni a Zrínyi Kiadó pultjánál.

A katonai könyvek a Vörösmarty tér mellett, Szegeden, a Dugonics téren is várják az érdeklődőket.

Fotó: Füzes Judith