Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai testnevelésen a jégkorongcsapat tagjai

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy | Fotó: Révész Csaba |  2019. augusztus 30. 8:01

A Fehérvár AV19 Sport Club U19 játékosai különleges sportfoglalkozáson vettek részt a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél augusztus 28-án.

1596067215

Rendhagyó laktanya-látogatással zárta az ezred a nyarat, amikor a székesfehérvári jégkorongozókat látta vendégül. A Nagysándor József laktanyában található sport- és akadálypályán különböző erőnléti és ügyességi feladatokat kellett elvégezniük a sportolóknak.

A vendégek a katonákkal közös bemelegítést követően változatos feladatokban vettek részt: megismerkedtek a katonai testnevelés különböző elemeivel, begyakorolták az extrém körülmények közötti sebesültszállítást, de előkerültek a farönkök is, amelyek az ezred testnevelési foglalkozásainak szerves részét képezik. A játékosok ezeket már nem hagyhatták hátra, ezért a további akadályokat kisebb csoportokban, egy-egy rönköt cipelve küzdötték le.

1596067215

A programokat Sárfi Tamás hadnagy, a katonai szervezet testnevelési tisztje állította össze. „A katonai testneveléssel összeköthető mozgásformák gyakorlása során a bajtársiasságra helyeződött a hangsúly. A sportolók könnyedén és lendületesen hajtották végre a feladatokat, a csapatmunkába vetett energia látványos sikereket hozott" – mondta.

Bár az ezred az évente megrendezésre kerülő nyílt napját májusban tartja, egész évben nyitva áll a laktanya a honvédelem iránt érdeklődő fiatalok előtt. Az alakulat minden megkeresést szívesen fogad, és a szervezett laktanya-túrák során igyekszik közelebb hozni a honvédelem ügyét a fiatalok számára.

1596067216