Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Többen életüket vesztették egy szíriai település bombázásában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2019. augusztus 30. 9:24

Legalább tizenöt ember, köztük négy gyerek vesztette életét augusztus 28-án, szerdán este a részben szíriai lázadók uralta északnyugati Idlíb tartomány Maarrat-en-Numán nevű településének bombázásában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai polgárháború eseményeit kiterjedt aktivistahálózat útján nyomon követő szervezet szerint a szíriai légierő mért csapást a településre. A bombázásban harmincan megsebesültek, sokan közülük súlyosan – tette hozzá az OSDH.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg az idén április végén offenzívát indított Hama és Idlíb tartományban. Az OSDH legfrissebb összesítése szerint azóta legkevesebb 1030 civil, köztük 256 gyermek vesztette életét a légicsapásokban és földi harcokban. Mintegy 440 ezer ember menekült el az ENSZ szerint, amely humanitárius katasztrófától tart.

Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) dzsihadista ernyőszervezet ellenőrzi.