Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonáktól katonáknak

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. április 12. 17:10

Háromnapos fejlesztőprogramot tartanak a héten Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az amerikai–magyar „Mil To Mil” Katonáktól katonáknak program a fiatal tisztek és altisztek szakmai tudását és együttműködési kompetenciáik erősítését támogatja.

1596030357

A Magyar Honvédség és az Ohiói Nemzeti Gárda közös programján több mint harminc tiszt és altiszt vesz részt. A gyakorlati és elméleti oktatásokon megismerik egymás képességeit, a közös feladatokon keresztül pedig az együttműködő képességüket és az angol nyelvtudásukat fejlesztik.

Az órákat a Nemzeti Gárda tartalékos katonái tartják.

1596030357

A rendezvény április 11-ei, keddi megnyitóján a résztvevőket Holp György ezredes köszöntötte. „Az iskolapadból kikerült fiatal tiszteknek nagyon sokat kell tanulniuk azoktól, akik náluk tapasztaltabbak, rendfokozatuktól függetlenül. A beosztásukból eredő tekintélyt és felelősséget megtartva kell helytállniuk új környezetükben" − fogalmazott az MH Altiszti Akadémia parancsnokhelyettese, hozzátéve: a tisztek és az altisztek munkája eltérő. Amíg a tiszt tervez és műveletet vezet, az altiszt közvetlenül az emberekkel hajtat végre feladatokat. Mind a két állománykategóriának ismernie kell a másik dolgát, hiszen ezek a területek egymást egészítik ki.

1596030357


Fotó: Dévényi Veronika
Címkékgyakorlat