Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás forgatag

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. július 12. 11:57

Ezen az éjszakán megelevenedik a múlt, történelmünk tárlókban őrzött megannyi hagyatéka. Hagyományőrzők varázsolják elénk a csatajeleneteket, mintha eleink vívnák élethalálharcukat. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára e szavakkal invitálta az érdeklődőket a Hadtörténeti Múzeumba.

1595956886
A jeles napra országszerte készülnek az elmúlt korok iránt érdeklődők. A Hadtörténeti Múzeum ebben az évben is a kedvelt úti célok között szerepelt, nem véletlenül, hiszen az intézmény a kiállítások mellett számos, színes programmal készült az alkalomra.
A kora esti órákban kezdődtek az élménydús programok a múzeumban és a múzeum előtt, a Kapisztrán téren is, mert hiszen a sok-sok produkciónak kevés is lett volna az épület. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara kezdte a sort, a vendégcsalogató vidám katonazenével, és más, közismert dallamokkal, majd a dandár különleges díszelgő csoportja ejtette ámulatba a nagyérdeműt.

Életre-halálra

Mire az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj bemutatójára került a sor, az érdeklődők megtöltötték a Magdolna-torony előtti teret. Bár a hangszórókból elhangzott, hogy a bemutató erőszakos elemeket tartalmazhat, mindenki a helyén maradt, és lélegzetvisszafojtva figyelte, a „fegyveres terroristákat" hogyan teszik ártalmatlanná a zászlóalj profi katonái, és ezután hogyan látják el sebesült bajtársukat.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin július 12-én, pénteken megjelenő számában!)