Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kecskeméten köszöntötték Bíró László katolikus tábori püspököt

Szöveg: honvedelem.hu / taborilelkesz.hu |  2014. május 7. 9:40

Május első vasárnapján Kecskeméten, a nagytemplomban gyűltek össze a pécsi, szekszárdi, kecskeméti és az ország több részéből érkezett paptestvérek, hívek, barátok, ismerősök, hogy köszöntsék Bíró László katolikus tábori püspököt pappá szentelésének negyvenedik, illetve püspökké szentelésének huszadik évfordulóján.

http://www.taborilelkesz.hu/rovatok/hirek/kecskemeten-koszontottek-biro-laszlo-katolikus-tabori-puspokot/
1595971525

Bíró László katolikus tábori püspök

Húsz évvel ezelőtt Kecskeméten, a nagytemplomban szentelték püspökké, majd iktatták be a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye segédpüspökévé Bíró Lászlót. Ebből az alkalomból a szentmisét − amelyet a Mária Rádió teljes egészében rögzített, és a tervek szerint május 17-én sugároz − olyan egyházi csoportok szervezték, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak Bíró Lászlóval.

A
szertartáson köszöntötték a pécsi vendégeket – ahol Bíró püspök plébános volt –, a bencés osztálytársakat, a szülővárosából, Szekszárdról, valamint a püspökké szentelésének helyszínéről, Kecskemétről érkezett híveket.

1595971526

Kecskeméten köszöntötték Bíró László katolikus tábori püspököt

A szentmise prédikációjában Bábel Balázs érsek, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főpásztora köszöntötte Bíró Lászlót. 

A szentmise végén a Honvédelmi Minisztérium katolikus tábori püspöke meghatottan köszönte meg a résztvevőknek ezt az ünnepi ajándékot, ami meglepetés volt számára.

1595971526

Bíró László meghatottan köszönte meg a résztvevőknek az ünnepi ajándékot