Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kemény Ferenc-díjat vehetett át a HHK központvezetője

Szöveg: honvedelem.hu /uni-nke.hu |  2018. május 17. 17:05

A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenysége elismeréseként Kemény Ferenc-díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Katonai Testnevelési és Sportközpont központvezetője, Bánszki Gábor alezredes.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2018/05/07/kemeny-ferenc-dijat-vehetett-at-a-hhk-kozpontvezetoje
1599187019
A Magyar Sport Napja alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének megbízásából dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szakmai elismeréseket adott át a hazai sportéletben tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak, szakembereknek, edzőknek és testnevelőknek a Magyar Tudományos Akadémia székházában. Szabó Tünde ünnepi beszédében emlékeztetett: a kormány 18 évvel ezelőtt határozott arról, hogy május 6-át a magyar sport hivatalos napjává nyilvánítja. „Tisztelegve a magyarországi sport alapjait lerakó nemes elődök előtt és elismerve az annak sikeréért és népszerűsítéséért fáradozók munkáját, díjakat alapítottunk, hogy a magyar nemzet nevében köszönetünket tudjuk kifejezni a hazai sportélet kiválóságai: sportolók, és segítőik előtt, és követendő példaként állítsuk őket a felnövekvő generáció elé" – hangoztatta az államtitkár. Hozzátette, a díjazottak mind ismerik a siker fő titkát, az elkötelezett munkát. Szabó Tünde felhívta a figyelmet arra is, hogy a sikerhez vezető utat a sportolóknak nem egyedül kell végigjárniuk, mert szükség van hozzá azokra a tanárokra, edzőkre, pedagógusokra és szakemberekre, akik a céltudatos munkát ösztönzik, akik kitartásra bíztatnak, és szakmai munkájukkal mindvégig segítenek. Ennek a munkának az elismeréseként vehette át a Kemény Ferenc-díjat Bánszki Gábor alezredes.

A központvezető multifunkcionális tiszt, hiszen a Kossuth Lajos Katonai Főiskola mellett a Magyar Testnevelési Egyetem testnevelő tanári szakát is elvégezte. Karrierje végigkíséri az NKE HHK és jogelődjeinek életét, áldozatos munkája során honvéd tisztjelöltek generációit oktatta.

„Egy célom volt, hogy a felnövekvő ifjúságot a lehető legjobb irányba vezéreljem. Akár úgy, hogy irányt mutatok nekik, segítem a felkészülésüket, célokat tűzök ki eléjük, amelyek megvalósításában segédkezek, vagy személyes példamutatással ösztönzésre bírom őket" – foglalta össze honlapunk megkeresésére személyes küldetését a központvezető. Közel 23 éves oktató-, nevelőmunkája során, több ezer leoktatott tanórával a háta mögött az alezredes kezei közül kikerülő honvéd tisztjelöltek számos díjjal, éremmel és sikerrel öregbítették az egyetem hírnevét. A tanórák alkalmával Bánszki Gábor maga mutatja be a gyakorlatokat, együtt küzdi le az akadályokat a hallgatókkal: ezzel teszi hitelessé a közös munkát. „A tekintetekre vagyok a legbüszkébb, amelyek egy jól sikerült óra után visszatükröződnek a fiatalok arcáról. Elégedettséget ad, hogy jól elvégeztük a feladatot, amelyre felkértek minket. Ez egy csodálatos dolog."

Fotó: Szilágyi Dénes