Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kerítést építettek, gránátot találtak

Szöveg: Szűcs László |  2016. október 12. 9:24

A 40. héten, azaz október 3-9. között 41 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 10 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlóstól, az alakulat kommunikációs altisztjétől megtudtuk azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ben eddig 1640 bejelentést kaptak.

Október 3-án a főváros XIII. kerületében, a Jász utcában, épületbontás közben került elő egy második világháborús aknavetőgránát. A robbanószerkezetet a Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napom Vácon is akadt dolga a Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőrnek: a Kertváros út és a Park út sarkán, közterületen bukkantak rá egy, a második világháborúból visszamaradt tüzérségi lövedékre, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Október 4-én Fótra vonultak ki a tűzszerészek mivel a Tulipán utcai lakóövezetben, földmunkák közben egy második világháborús tüzérségi lövedéket találtak. A gránátot a Debrődi Péter százados vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Fótról, Szadára vonult át a Debrődi Péter százados vezette járőr, a településen ugyanis a Présház utcában, kerítésépítés közben került elő egy világháborús tüzérségi gránátot. Ezt a második világháborús „leletet" is központi gyűjtőbe szállították a tűzszerészek.

Címkéktűzszerész