Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Készenlétben voltak

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. szeptember 21. 7:21

Ünnepélyes körülmények között fogadták vissza az MH EUFOR Kontingens huszadik váltásának katonáit szeptember 20-án, szerdán, Székesfehérváron.

Az ünnepségen Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke  elmondta: a váltás különleges helyzetben volt, hiszen a kontingens nagyobbik része készenléti tartalék századként idehaza végezte mindennapi tevékenységét – s eközben intenzíven kivették a részüket a határvédelmi feladatokból is.

1596038806

Elhangzott: a váltás kisebb része – mintegy harmincfős logisztikai kontingens − a műveleti területen tartózkodott; feladatuk pedig döntő részben az volt, hogy a technikai eszközöket készenléti állapotban tartsák.

1596038806

„A kontingens fegyelmezetten hajtotta végre feladatait, sőt, extra szolgálatként gépjármű-átcsoportosításban is segédkeztek" – húzta alá a törzsfőnök.

A vezérőrnagy hozzátette: rajtuk kívül egy magyar tűzszerészcsoport is dolgozott Bosznia-Hercegovinában; munkájukról pedig mindent elmond, hogy évekkel korábbi óvatos becslések szerint is legalább 2028-at írunk majd, mire a térség teljes aknamentesítése befejeződhet.

1596038807

Az ünnepségen Mihócza Zoltán vezérőrnagy elismeréseket adott át a szolgálat során kiemelkedő teljesítményt nyújtott katonáknak.

Fotó: a szerző felvételei