Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Készül a 2018-as intézményi munkaterv

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2017. szeptember 12. 13:12

Fontos újdonság, hogy a honvédelmi tárca jövő évi intézményi munkatervének kidolgozása során a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Program több éven keresztül átívelő dimenziójában értve kell a feladatokat, feladatrendszereket meghatározni – hangsúlyozta dr. Firicz László közigazgatási államtitkár szeptember 12-én, Budapesten.

1596038488

A Honvédelmi Minisztérium 2018. évi intézményi munkatervének kidolgozásával kapcsolatosan tartottak felkészítő foglalkozást kedden, a tárca Balaton utcai objektumában. A rendezvényt dr. Firicz László nyitotta meg. Mint a közigazgatási államtitkár elmondta, a kormányzati stratégiai irányításról szóló 38/2012-es kormányrendelet alapján a minisztériumoknak minden év december 31-ig ki kell dolgozniuk a következő esztendőre vonatkozó intézményi munkatervüket. Az intézményi munkatervet évek óta a munkatervező modul alkalmazásával készítik el, amely alapvetően beváltotta a hozzá fűzött reményeket – mondta Firicz László, és hozzátette: az alkalmazást a HM Tervezési és Koordinációs Főosztálya folyamatosan fejleszti, és két hónapos, megfeszített munkával kialakították a modul adatbázis-alapú, új verzióját. Ez jelentős lehetőségeket jelent a bürokrácia további valós csökkentésére.

1596038488

A közigazgatási államtitkár hozzátette: mindehhez ugyanakkor szemlélet- és munkamódszerbeli változásokra is szükség van.

Firicz László hangsúlyozta: mindenképpen újdonságot jelent, hogy a  Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Program több éven keresztül átnyúló dimenziójában értve kell a feladatokat, feladatrendszereket meghatározni. Felhívta a figyelmet: a munkaterv a feladatszabás egyik eszköze, az azonban elsősorban a koordinációt, a vezetői döntés meghozatalát támogató eszköz.

Dr. Kádár Pál dandártábornok, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály vezetője rövid beszédében kiemelte: a mai napig találkozik olyan vélekedésekkel, amelyek bürokratikus kötelességként, felesleges adminisztrációként tekintenek a tervezésre, ám ezek a lépések sosem hiábavalók. A rendszer ráadásul folyamatosan fejlődik, és a megvalósulási jelentések is nagy hatásfokról, magas hatékonyságról tanúskodnak. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy munkájuk során körültekintő alapossággal járjanak el, és javaslataikat is így tegyék meg.

1596038488

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária