Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kéthetes felkészítés gépjárművezetőknek

Szöveg: Bába Melinda |  2016. február 9. 11:33

Február elején megkezdődött a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban gépjármű-vezetői beosztásban szolgáló önkéntes műveleti tartalékos katonák osztályba soroló képzése.

A kéthetes felkészítés során a gépjárművezetők megfelelő képzettséget kapnak a Magyar Honvédségnél használatban lévő gépjárműtípusok üzemeltetéséről, azok igénybevételéről, valamint az esetleges hibák elhárításáról.

A képzés első hete az elméleti-technikai oktatásé, ennek során átismétlik a KRESZ érvényben lévő szabályait, balesetvédelmi, környezetvédelmi és munkavédelmi oktatáson vesznek részt, valamint elsajátítják a típusokra vonatkozó ismereteket.

A második héten gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai bázisán. Nappali és éjszakai körülmények között is végrehajtják a számukra meghatározott vezetési gyakorlatokat, valamint elsajátítják a technikai kiszolgálás, a hibaelhárítás és az önmentés fogásait.

A képzést sikeresen elvégzők a későbbiekben – tényleges szolgálatuk ideje alatt − az MH Béketámogató Kiképző Központban végrehajtandó felkészítések során segítik majd az alakulat munkáját.