Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kettős megemlékezés Veszprémben

Szöveg: Tihanyi Viktória főtörzsőrmester |  2018. szeptember 20. 16:56

Az MH 54. Veszprém Radarezred szeptember 19-én megemlékezést tartott Kossuth Lajos születésének 216. évfordulója alkalmából. Az alakulat ezen a napon rótta le tiszteletét egyik jogelőd szervezete, a 2007-ben felszámolt MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj előtt is.

1599193324
Az ünnepi eseményt a veszprémi Kossuth-laktanya emlékparkjában tartotta az alakulat, mely méltó helyet biztosít az ott található emlékműveknek. A megemlékezésen Balogh Gergő hadnagy, az ezred logisztikai zászlóaljának üzemeltető mérnöke osztotta meg gondolatait a megjelentekkel: „Olyan időket élünk, amikor érdemes, és kell is emlékeznünk a nagy elődökre. Mert ma egy kicsit jobban értjük, hogy micsoda teljesítmény volt egy társadalmat tartósan és sikeresen átalakítani. Hajtsunk fejet előttük, merítsünk erőt példájukból, és emlékezzünk meg azon katonákról is, akik közvetlen elődeink voltak a veszprémi helyőrségben."

1599193324
Az ünnepségen koszorút helyeztek el Veszprém katonai szervezetei, Veszprém megyei jogú város alpolgármestere, a Kossuth Lajos Általános Iskola Igazgatója, valamint a nyugállományú szervezetek képviselői.

1599193324
Fotó: Földes-Fazekas Katalin főtörzsőrmester