Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KFOR-8: köszönet a családoknak

Szöveg: honvedelem. hu / bocskaidandar.hu |  2012. december 26. 18:54

Családi napot rendeztek a Koszovóba készülő KFOR-8 állományának az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában.

A felkészülés lezárult, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság bizottsága decemberben megállapította, hogy az MH KFOR 8. váltása felkészült a külszolgálat feladatainak ellátására. Az indulásig azonban vár még néhány teendő a missziósokra.

1595946929

A napokban megrendezett családi napon Bátor Ferenc alezredes, kontingensparancsnok megköszönte a katonák eddig végzett munkáját, egyben tájékoztatta az állományt a februári kiutazásig előttük álló időszak feladatairól, eseményeiről, például a védőoltásokról és az egyéni felszerelés berakodásáról, valamint az indulás előtti kibocsátó ünnepségről. A parancsnok megköszönte a megjelent családtagoknak azt a támogatást, amellyel a háttérből segítik a kontingens katonáinak tevékenységét.

A katonák és a családtagok a parancsnoki, pénzügyi és pszichológiai tájékoztatón kívül a Humánszolgálati Iroda tevékenységéről is információt kaptak. Eközben a gyerekek karácsonyi előadását élvezhettek, amely után kézműves foglalkozások várták őket.

1595946929
Címkékkarácsony