Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiállítás a hazafias nevelés, a honvédelem, a hazaszeretet erősítésének ügyéért

Szöveg: Nagy Lajos tartalékos alezredes és Kocsis Balázs százados |  2017. január 11. 20:35

Nyolcadik állomásához érkezett a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Fejér Megyei Szervezete, valamint a Honvédelmi Szakkör által szervezett vándorkiállítás. A helyszín ezúttal a székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium klubterme volt.

1596025884

A napokban megnyílt kiállításon a diákok megismerhettek néhány, a Magyar Honvédség által használt technikai eszközt, illetve az egyes békemissziókban egykoron szolgálatot teljesítő katonák ezidáig féltve őrzött tárgyi emlékeit.

Gróf Valéria igazgatónő köszöntőjét követően a kiállítást Havasi Imre nyugállományú ezredes, a Matasz Fejér Megyei Szervezetének elnökhelyettese nyitotta meg.

1596025884

A rendezvény – amelyen az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj képviselői is részt vettek – jó alkalom volt arra is, hogy a két szervezet közösségi szolgálati együttműködést írjon alá egymással a fiatalok közösségi munkájának segítése céljából.

A vándorkiállítás következő állomása februárban a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Perczel Mór Középiskolája lesz Móron.

1596025884


Fotó: Havasi Imre és Saláta Dániel
Címkékkiállítás