Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiállítás nyílt az Altiszti Akadémián

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. október 6. 14:30

A „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat részeként meghirdetett, „Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd” elnevezésű képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia művelődési központjában.

1599194235
Megnyitójában Sándor András alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály Társadalmi Kapcsolatok Osztály megbízott vezetője kiemelte: „az amatőr képzőművészeti pályázat lehetőséget adott olyan fiatal tehetségek bevonására, akik eddig nem kerültek kapcsolatba a katonai hivatással. Jó alkalom nyílt így számukra, hogy megismerkedjenek százhetven év honvédő hagyományaival, felkeltsék érdeklődésüket a hadtörténelem iránt, és ami a legfontosabb, érzelmi alapon, alkotói hevülettel éljék át a megérteni kívánt eseményeket. A pályázatra 24 oktatási intézmény közel kétszáz diákja nyújtotta be alkotását, amelyből a szakmai zsűri tagjai 36-ot díjaztak és állítottak ki a Stefánia Palotában rendezett ünnepségen. Elismerés illeti a pályázat megszervezésében részt vevő intézmények munkatársait és az MH Altiszti Akadémiát, amely a képekből készült vándorkiállításnak elsőként ad otthont."

1599194235
Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka beszédében kiemelte: a szentendrei alakulat mindig nagy figyelmet fordít a kultúra támogatására, így nagy örömére szolgál, hogy elsőként adhat otthont az intézmény a vándorkiállításnak.

1599194235
A pályaművek két hétig tekinthetők meg az akadémián, majd a Honvéd Kulturális Egyesület szervezésében olyan városokba jutnak el, mint Gyöngyös, Nagykanizsa és Jánoshalma.

1599194236
Fotó: a szerző felvételei