Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiemelten fontos Irak stabilitása

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. november 21. 17:55

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke udvariassági látogatás keretében fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Sheikh Jaffar Mustafa Ali, a peshmerga 70. dandár parancsnoka által vezetett kurd tábornoki delegációt.

1599196285
A honvédelmi államtitkár a találkozón elmondta, Magyarország számára kiemelten fontosak a Közel-Keleten zajló folyamatok. Mind európai és mind magyar érdek is az Iszlám Állam elleni küzdelem és a térség mielőbbi stabilizálása – tette hozzá.

1599196285
Az államtitkár hangsúlyozta: a közép-európai régió egyetlen koalíciós nemzeteként továbbra is elkötelezettek vagyunk a biztonsági kihívások helyszínen történő kezelésében, ezért Magyarország aktívan vesz részt Irak és a térség vonatkozásában is a migrációs válság kezelését célzó nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási, illetve válságkezelési erőfeszítésekben.

1599196286
Szabó István kiemelte: a cél mindenekelőtt az ország egységének biztosítása, a belső viták rendezése, a menekültek életkörülményei javításának, illetve visszatérésének támogatása. Mindezek fényében az EU is bizakodással tekint a választások eredményeként megnyíló új együttműködési lehetőségek elé – fogalmazott a honvédelmi államtitkár.

1599196286
Fotó: Szabó Lajos zászlós