Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzési foglalkozás az „újoncoknak”

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy |  2020. március 5. 7:16

Havi rendszerességgel szervez kiképzési foglalkozást budapesti állománya részére az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság. A foglalkozásokon elsősorban azok a szerződéses és tartalékos katonák vesznek részt, akik kevesebb, mint két éve csatlakoztak a Magyar Honvédséghez.

1596076755

A kiképzés programjainak megtervezéséért és lebonyolításáért felelős Hadműveleti és Kiképzési Osztály célja az volt, hogy az „újoncok" készségszinten sajátítsák el a katonai érintkezés főbb szabályait, valamint a mindennapok során is hasznosítható tudást szerezzenek. A programok közt reggeli testnevelés, alaki foglalkozások és előadások szerepelnek.

A testnevelést követően két izgalmas témájú vendégelőadást hallgathattak meg Csák Andrea őrnagy, a Hadműveleti és Kiképzési Osztály vezetőjének szervezésében. Ezek fókuszában az egészséges életmód, a mentális és testi egészség egyensúlya, valamint a stresszhelyzetek kezelési lehetőségei álltak.

Rázsó Zsófia hadnagy, az MH Egészségügyi Központ beosztott tisztje olyan életmódterápiás lehetőségeket javasolt a résztvevőknek, mint a relaxáció vagy a természetben való kikapcsolódás. Felhívta a figyelmet a társas kapcsolatok ápolásának és a rendszeres testmozgásnak a fontosságára is.

1596076755

Az MH Egészségmegőrző Program keretében a másik vendégelőadó Hegedűs Csaba százados volt, aki a pozitív és a negatív stressz tudományos hátterével ismertette meg a jelenlévőket. Kutatások igazolják, hogy könnyebben leküzdhető a feszültség és az izgalom azok számára, akik ezeket természetes és szükségszerű folyamatoknak tartják.

A délelőtti foglalkozás az alaki ismeretek elmélyítésével zárult, amely során a zászlókíséret helyes végrehajtását ismételhették át a résztvevők.