Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kínai delegáció a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2019. január 31. 11:25

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára január 29-én udvariassági látogatáson fogadta azt a delegációt, amelyet Ma Yiming altábornagy, a Kínai Katonai Központi Bizottság összhaderőnemi vezérkarfőnökének első helyettese vezetett.

1599198542
Szabó István hangsúlyozta: a Kínai Népköztársaság Magyarország kiemelt partnere az ázsiai és csendes-óceáni régióban. A diplomáciai kapcsolatok immár hetven évre nyúlnak vissza, amelyeknek fontos részét képezik a katonai és katonadiplomáciai kapcsolatok. Ezek közül kiemelkedő többek között az a katona-egészségügyi együttműködés, amelynek keretein belül orvosok kapnak lehetőséget Kínában és Magyarországon továbbképzésekre, tapasztalatcserére. Szintén nagyon eredményes az oktatás és a tudományos kutatás területén megvalósuló együttműködés, amelynek nyomán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának évek óta állandó résztvevői a Kínai Népköztársaság által delegált katonai vezetők.

1599198542
Kínai részről Ma Yiming altábornagy küldöttségének látogatása az idei évre tervezett legmagasabb szintű kínai felső vezetői magyarországi találkozó, amelynek célja a 2019. január 1-jén megalakult Magyar Honvédség Parancsnoksága és az összhaderőnemi parancsoki vezetési rendszerrel kapcsolatos magyar tapasztalatok megismerése. A küldöttséget a parancsnokság részéről Mihócza Zoltán vezérőrnagy, törzsfőnök fogadta.

1599198542
Fotó: Tóth László