Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez történt a tűzszerészeknél

Szöveg: Gajdos Milán hadnagy |  2019. január 31. 11:49

Január 7. és január 29. között összesen 38 bejelentés érkezett a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, ebből 9 eset igényelt soron kívüli intézkedést.

1599198544
Budapest XII. kerületében a Farkasréti temetőben egy sír mellett F-1-es szovjet kézigránátot találtak. Ugyanilyen típusú robbanótesttel kapcsolatban érkezett bejelentés a szolnoki Nemes Gerzson sétányról is.

82 milliméter átmérőjű szovjet aknagránát került elő egy építkezésen a komáromi Sport utcában. Nemeskeresztúron csatornaépítés közben ugyanilyen eszközre bukkantak az ott dolgozó munkások.

Alsónémediben egy élelmiszeripari nagyáruház logisztikai központjának közeléből három alkalommal is riasztották a tűzszerészeket. A bejelentések alapján összesen hat 8,8 centiméter átmérőjű német repeszgránátot és egy darab 10,5 centiméteres ugyancsak német gyártmányú repeszgránátot vittek el a helyszínről a katonák. Az ölbői Mátyás király utcában szintén 10,5 centiméteres német rombológránát került elő a földből.

Mecseknádasd külterületén a közelben lévő benzinkút mellett egy 8 centiméter átmérőjű magyar repeszromboló gránáthoz riasztották a tűzszerészeket, akik elszállították a veszélyes eszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítés céljából.

Fotó: a szerző felvétele

Címkéktűzszerész