Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiosztották a szócikkíró verseny díjait

Szöveg: Kovács Dániel |  2014. november 17. 20:54

Átvehették nyereményeiket a Nagy Háborúval kapcsolatos szócikkíró verseny díjazottai november 15-én, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A verseny a szervezők egybehangzó véleménye alapján sikeresen zárult, nagyon fontos, hiánypótló szócikkek születtek, kiegyensúlyozottabbá váltak a Wikipédia egyes területei.

1595982672

A Wikipédia, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM), valamint a Hadimúzeum Alapítvány közösen első világháborúval kapcsolatos szócikkíró versenyt hirdetett az első világháború kitörésének századik évfordulóján. Az anyagokat július 28-tól szeptember 30. éjfélig lehetett beküldeni.

Az első díjat, egy tabletet, valamint a Hadtörténeti Múzeumba egy évre szóló családi belépőt és könyvcsomagot „Tulipanos" nevű felhasználó nyerte Az Osztrák–Magyar Monarchia felelőssége az első világháború elindításában című írásával.

1595982672

A második helyezést „Allegra d’Avignon" kapta, aki Frederick Stanley Maude brit tábornokról írt szócikket, ő egy e-book olvasót, valamint értékes könyvcsomagot vihetett haza. A harmadik helyen „Hkoala" végzett Fekete kolostor című művével, így egy digitális fényképezőgéppel és könyvcsomaggal gazdagodott. A szócikk Kuncz Aladár emlékirata, amelyben az első világháború alatti, öt évig tartó franciaországi internálását írja le.

A további helyezettek a Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Hadimúzeum Alapítvány által felajánlott könyveket és wikipédiás ajándéktárgyakat kaptak.

1595982673

Fotó: a szerző felvételei