Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kis lokálpatrióták a repülőbázison

Szöveg: honvedelem.hu / mh59.hu / Berec Zoltánné |  2012. október 2. 15:19

A 2012/13-as tanévben immáron 18. alkalommal rendezi meg a Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Béke Általános Iskolája a „Kecskemét Város Polgára Leszek” elnevezésű városi műveltségi és helytörténeti vetélkedőt.

1595942430

Az előző évekhez hasonlóan a vetélkedőt idén is 4., 6. és 7. osztályos diákok számára rendezik meg,  természetesen az alsó és felső tagozatosok munkáit külön értékelve. Tizenegy iskola harminc csapata jelentkezett a tehetséggondozó vetélkedőre, melynek mottója: „Kecskemét a tornyok városa". A verseny három próbája ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódik majd, a kérdések között helyet kap a művészet, az irodalom, az építészet, a vallás és a technika.

A szervező iskola megkeresésére és felkérésére a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis örömmel ad otthon a verseny első fordulójának, amely az „Irányítótorony" címet viseli.  A repülőtér vezetése lehetőséget biztosít mindkét korcsoport számára, hogy ellátogassanak a repülőbázisra, s közelebbről is megismerkedhessenek a múzeumi relikviákkal, az irányítás rejtelmeivel, a repülőgépek típusaival és a repülés titkaival. A diákok és tanáraik várhatóan októberben és novemberben látogatnak majd el a repülőbázisra. 

1595942431

A verseny folytatásaként – a „Templomtornyok" és a „Bábel tornya" című írásbeli fordulókat követően –  2013. március 27-én kerül sor a városi döntőre, amelyen a legjobb hat, felső tagozatos csapat mérheti össze tudását. A 4. osztályosok számára pedig ugyancsak ezen a napon rendezik meg az ünnepélyes eredményhirdetést. 

A kecskeméti MH. 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis a közeljövőben is szívesen csatlakozik bármely hasonló rendezvényhez, melyben a lokálpatriotizmus, a hazaszeretet, a honvédelmi oktatás és tehetséggondozás szerepet kap.

Fotó: Tóth László törzsőrmester

Címkékrepülőtér