Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló az együttműködés a honvédelmi tárca és a Miniszterelnökség között

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2015. augusztus 27. 13:13

Egyre szélesebb és jobb az együttműködés az utóbbi években a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Miniszterelnökség között – hangzott el azon az egyeztetésen, amelyet a szervezetek képviselői tartottak augusztus 27-én, csütörtökön, Budapesten, a Miniszterelnökség épületében.

A szakmai egyeztetésen jelen volt dr. Varga Attila ezredes, a HM Védelmi Hivatal megbízott főigazgatója és dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

1595999207

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a honvédelem nemzeti ügy, amelyet a Honvédelmi Minisztérium és az egyes társtárcák, köztük a Miniszterelnökség között évről-évre erősödő együttműködés is igazol.

A közös felelősségi körök elsődleges alapja, hogy a honvédelmi ügyekben a megyei védelmi bizottságok felett a szakmai irányítást a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja, míg a funkcionális irányítás feladatai a Miniszterelnökség hatáskörébe tartoznak. Közös feladat továbbá a területi védelmi igazgatási szervek anyagi támogatása is, ezt a HM Védelmi Hivatal tervezi meg és a Miniszterelnökség juttatja el a megyei védelmi bizottságok számára.

A két tárca közös ellenőrzéseket is szervez, amelyek során vizsgálják a területi honvédelmi igazgatási feladatok végrehajtásának színvonalát, valamint az erre biztosított költségvetési források jogszerű, célirányos felhasználását.

1595999207

A honvédelem ügyének civil oldalról történő hatékony támogatása elismeréseként Hende Csaba honvédelmi miniszter – a védelmi igazgatás napja alkalmából – a Honvédelemért Kitüntető Cím 1. fokozatát adományozta dr. Pilz Tamásnak, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatás-fejlesztési Főosztály vezetőjének. Az elismerést a szakmai egyeztetésen dr. Varga Attila ezredes – dr. Kovács Zoltán jelenlétében – adta át a kitüntetettnek.

Fotó: Tóth László